Historie Aardbeientuin

Ik Gerrit-Jan Bronsink ben op 12 jarige leeftijd begonnen met aardbeien te telen in het jaar 1972. Met eerste jaar had ik een stukje aardbeien van 5x10 meter, het tweede jaar moest ik groeien de vraag werd groter.
Zo ben ik in die jaren gegroeid tot ongeveer 80 are (hobby matig). In 1980 ben ik ingeschreven bij de kamer van koophandel. Ik teelde toen aardbeien in de grond in plastic tunneltjes en op de koude grond. De periode van oogsten was toen van af mei tot eind juli. In 1985 ben ik getrouwd en toen zijn we samen doorgegroeid naar 2,5 ha.(tunnels en koude grond) In 1993 hebben we een enorme stormschade gehad, al onze tunnels plat geblazen. In 1994 hebben we het eerste stukje glazen kas gezet. De aardbeien waren toen inmiddels uit de grond d.w.z. planten stonden in veenbalen en potten op stellingen van 150 cm hoogte (dus niet meer kruipend oogsten) In 1998 is het tweede stukje glas gezet, we hebben nu ongeveer 5000 m2 bedekte teelt(glas) en 3500 m2 stelling teelt met tunneltjes en 4000 m2 stelling teelt onbedekt op een hoogte van 150cm. Wij produceren nu aardbeien v.a. eind april tot december en worden verkocht aan particulieren, handel en veiling.
V.a. het jaar 2000 hebben wij het bedrijf open gesteld voor publiek en zijn begonnen met de opendag de zaterdag voor moederdag en dit komt elk jaar weer terug. Op afspraak voor grote groepen geven wij een rondleiding en het publiek mag ook zelf in de kassen rond lopen. Op ons terras kunnen ze een hapje en een sapje nuttigen. Onze winkel is vroeger de deel geweest en daar word Hollands zomer fruit, jam, sap, honing en v.a. mei onze eigen aardbeien wijn, boeren zuivel, boeren kaas, en boeren ijs verkocht. Genoeg om te bekijken dus kom gerust eens aan.